DL 650 info

  • Full Screen
  • Wide Screen
  • Narrow Screen
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Hajtólánc tisztítása

E-mail Nyomtatás PDF
Olvasóink értékelése: / 10
ElégtelenKitűnő 

Lánctisztítás témában sok, gyakran egymásnak ellentmondó híresztelés kering.

Van, aki a (egyébként a gyár által is javasolt) petróleum híve, vannak a "benzinesek", egyesek nagynyomású vízzel tisztítanak, mások valamilyen motorlemosóra esküsznek. De vajon melyik a tuti?

A gőzborotvás mosást semmiképpen nem javaslom, mert a nagy nyomás könnyedén elnyomhatja a lánc tömítőgyűrűit (O-gyűrűk, X-gyűrűk) a helyükről és így egyrészt kimoshatja a kenőanyagot, másrészt benyomhatja a koszt a láncszemek tengelyeinél.

Az egyéb vegyszereknél azok tömítésekre gyakorolt kémiai hatását illetve maguknak a tömítéseknek az anyagát kell megvizsgálni.

Az autóiparban általános követelmény, hogy a műanyag és gumi alkatrészek sok minden egyéb (hő, akkusav, stb.) mellett legyenek benzin-, gázolaj- és olajállók. Így van ez a motorkerékpár hajtóláncának tömítőgyűrűivel is, hiszen ezeknél is előfordulhat, hogy kapcsolatba kerülnek valamely fent említett üzemanyaggal. A legjellemzőbben használt anyag a tömítéseknél a HNBR (Hydrogenated Acrylonitrile-butadiene rubber). Ennek kiváló az olaj-, petróleum-, benzin-, hő- és kopásállósága. Természetesen minél kevesebb ideig érintkezik a vegyszer az adott tömítéssel annál kisebb az esély arra, hogy tönkretegye azt. Tehát általánosságban igaz, hogy bármit is használunk a láncon lévő kosz feloldására, azt a lehető leghamarabb mossuk le (ne nagynyomású) bő vízzel.

Nálunk a legismertebb, leginkább elterjedt és legkedveltebb motorlemosó a Brigéciol D-3 nevű szer. Én is ezt használom már évek óta olajos szennyeződések eltávolítására, és a motor láncának tisztítására is. (A petróleum szagát nem tudom elviselni.) Nem voltam rest és felhívtam a gyártó Kemobil Zrt-t és kértem az állásfoglalásukat a témában. A válasz: "…a szer maximum 5 perc behatási idő után lemosva gond nélkül használható a gumitömítéseknél"
Emellett lekértem a szer adatlapját is, amiből érdekes dolog derül ki: 90-93 súlyszázalékban petróleumot, 1-2 %-ban alkil-aril szulfonsav sót (mosószer) tartalmaz, tehát szinte tiszta petróleumot adnal el nekünk x forintért...

Egyébként van egy új változata a terméknek, a Brigéciol-2000, ami már szagtalan és 15 percig is rajtahagyható a láncon anélkül, hogy a gumit bántaná.

Én tehát megnyugodtam, és továbbra is a Brigéciolt fogom használni és ecsetelés után szépen lelocsolom slaggal.