DL 650 info

  • Full Screen
  • Wide Screen
  • Narrow Screen
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Sportdob

E-mail Nyomtatás PDF
Olvasóink értékelése: / 8
ElégtelenKitűnő 

Mi igaz és mi az, ami csak álhír a sportdobokkal kapcsolatban?

A motortuning nem a kipufogódob cseréjével kezdődik, hanem a blokk öntvényének kialakításakor. Hogy be lehessen építeni elég erős csapágyakat a főtengelynek. Aztán jön a főtengely és a hajtókarok (a csapágyakkal!), majd a dugattyúk. Utána az égéstér és a ki- és beömlők megmunkálása.
Ha mindez megvan a motor MECHANIKAILAG alkalmas a megnövelt teljesítmény leadására, anélkül, hogy 1000 Km-enként generálozni kellene. Ezután következhet a keverékképzés kialakítása: mikor, mennyit, hogyan kapjon a motor.

És akkor még mindig nincs vége, mert ugye a nagyobb teljesítményt valahogy az útra kellene juttatni és addig a kuplung-váltó-lánc-hátsókerék-futómű-fék hatosfogaton keresztül vezet az út...

Utánanéztem független méréseknek és azt találtam, hogy egy sima dobcsere egy 100 LE-s motornál kb. 1 max. 2 LE pluszt jelent (1-2%). Komplett, HANGOLT (!) rendszerrel el lehet érni 2-4 LE növekedést (2-4%). A sportlégszűrő használatával még 1%-ot sem lehet elérni.
Ha mindezeket beépíted a motorba akkor ezek hatása nem összeadódik, hanem összeszorzódik (jó esetben, ha nem éppen rontják egymás hatását, ugyanis a megváltozott öblítési tulajdonságokhoz hozzá kell igazítani a keverékképzést is: ezt hívják hangolásnak), tehát pl. komplett kipufogórendszer és sportlégszűrő esetén 100LEx1,04x1,005=104,52LE az együttes hatás mondjuk 4,52%.
A fenti elméletet a 650-es V-Stromra adaptálva 68,68 LE-t eredményezne szemben a 65,71-gyel. Ennél majdhogynem még a gyári tűrés is nagyobb és nem hiszem, hogy normál "utcai" motoros megérzi ezt a különbséget. Arról nem is beszélve, hogy egy komplett rendszer százezer forintos nagyságrend (Leo Vince: 1260 USD). Kevesebb mint 3 LE-ért...

Itt egy leírás egy versenypályára felkészített V-Stromról:
http://www.cmgonline.com/bikes/articles/05_DL650_Longterm/Part_Two/index.html
Mindent bevetettek, még a Power Commandert is a motorvezérlés átprogramozásához. Az eredmény + 3 LE és 2,2 Nm. Munkadíjjal együtt 2272 $.

Nekem az a véleményem, hogy ez a sportdob meg sportlégszűrő dolog sokkal inkább az érzékeinkre (a fülünkre és a szemünkre) hatnak, mint a motorra. Senkit nem szerettem volna megbántani, csak a véleményemet írtam le, és mellesleg mindenki arra költi a pénzét, amire szeretné. Nekem is tetszik egy esztétikus dob, sőt némelyiknek a hangja is, de ha hangos akkor már zavar. A sportlégszűrő által nyújtott szívászaj is megdobogtatja a szívemet, de meg vagyok róla győződve, hogy át vagyunk verve az érzékeink által.

Én ha ilyenre költenék pusztán a hang és az esztétikai élmény miatt tenném.