DL 650 info

  • Full Screen
  • Wide Screen
  • Narrow Screen
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Légszűrő

E-mail Nyomtatás PDF
Olvasóink értékelése: / 4
ElégtelenKitűnő 

Eredetit vagy sportlégszűrőt?

Gyakran felmerül ez a kérdés. Joggal, hiszen csak viszonylag kevés motorkerékpár-típushoz kapni utángyártott légszűrőt és ezt kihasználva az ún. gyári alkatrészt igen borsos áron mérik.

A légszűrő hasonlóan működik mint pl. egy tésztaszűrő csak nem a tésztát szűri ki a forró vízből, hanem a porrészecskéket a levegőből.

 

légszűrő mikroszkópos nagyításban

 

Amikor a gyárban megterveznek egy motort és a hozzá tartozó légszűrőt, akkor annak "lukméretét" (áteresztő képességét) is meghatározzák (egészen pontosan a lukméretet veszik alapul és hozzáméretezik a motor levegőigényének megfelelő felületet). Ezzel érik el az optimális kompromisszumot a teljesítmény kontra élettartam problémára illetve egyben a maximálisan a motorba bejutó porszemcse méretét. Minél jobban szűrik a levegőt (minél kisebb a lukméret) annál hosszabb lesz a motor élettartama (kisebb a por okozta kopás) viszont annál kevésbé kap levegőt. Az ideális tehát egy óriási felületű de minimális lukmérettel rendelkező szűrő lenne.
Minél koszosabb a papírszűrő, annál jobban szűr (a részben eltömődő lukak egyre kisebb szemcséket képesek csak átengedni) viszont annál kevesebb levegőt enged át.

Ha csak a szűrő árakat vesszük alapul, hosszú távon olcsóbb megoldás lehet mosható (úgynevezett "sport") légszűrő használata.

 

sportlégszűrő metszete

 

Azt csak egyszer kell megvenni és utána már "csak" rendszeresen tisztítani és újraolajozni. A sportlégszűrőnek nagyobb a lukmérete, nagyobb a légáteresztő képessége, jobban "lélegzik" a motor. A kellő szűrőhatást a felületének olajozásával érik el, ami megköti a porrészecskéket. A teljesítmény minimálisan nőhet, de ez többnek tűnik a valóságnál becsapott érzékszerveink által. A nagyobb teljesítmény magasabb fogyasztást is jelent, hasonlóan alacsony mértékben.

Extrém eset a versenymotor, ahol egyáltalán nem szűrik a levegőt. 

 

szívócsövek

 

Biztosan hallottatok már tuningmotort versenypályákon, olyan "szívászajuk" van, hogy az ember beleborzong. Tegyél be egy portlégszűrőt és tapasztalni fogod, hogy hangosabb lesz a motorod (ez még az érzékszerveidre is olyan hatással van, mintha növekedett volna a teljesítmény, lásd Koppány kipufogó a Ladákon annak idején).

Az egyik leghatásosabb légszűrő azonban az olajfürdős.

olajfürdős légszűrő

 

Ilyen van pl. az IFA-ban és a régi bogárhátú VW-ken. A motor a levegőt egy trükkös "labirintus" megoldással egy tartályban lévő pár deci olajon keresztül szívja be. Ennek a szűrünek a legmagasabb (99% feletti) a hatásfoka. 

Manapság azért nem használják, mert egy mai tucatjármű motorjának nem kell többszázezer, vagy millió kilométert "tudnia", drága, nem környezetbarát és nem karbantartásmentes. Egyébként hasonló elven működik néhány porszívó is csak ott olaj helyett vizet használnak.

vizes levegőszűrés