DL 650 info

  • Full Screen
  • Wide Screen
  • Narrow Screen
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Ha a motor nem indul...

E-mail Nyomtatás PDF
Olvasóink értékelése: / 16
ElégtelenKitűnő 

..akkor annak oka nagyban függ attól, hogy mi(k) a tünet(ek): pörgeti-e rendesen az indítómotor a főtengelyt vagy sem, röffen-e néha-néha egyet vagy se kép se hang effektussal van dolgunk, stb.

Első körben meg kell vizsgálni az elektromos kontaktusokat a biztonsági leállító elemeknél (kuplungkapcsoló, oldaltámasz, feldőlésszenzor vezetékei) illetve a főkábeleket az akkumulátornál és persze a vészleállító kapcsoló helyzetét. Ellenőrizni kell a főbiztosítékot is.

Gyakran fordul elő az is, hogy részben lemerült, vagy valami egyéb ok miatt gyenge akkumulátor miatt nem indul a motor. Az akku kapocsfeszültségének mérése csak részben ad kielégítő információt, illetve érdemes megmérni indítózás közben (terhelés alatt) is. A jól feltöltött akkumulátor kapocsfeszültsége nyugalmi állapotban kb. 13 Volt, terhelés alatt sem eshet 11 Volt alá. Ellenkező esteben még ha meg is forgatja a főtengelyt, a szikraképzéshez már nem lesz benne elegendő energia.

Ha mindent rendben találtunk érdemes ellenőrizni, hogy van-e eltárolt hibakód. Ez nagyban megkönnyíti a hiba további keresgélését. Hogyan?

További általános tanácsot nem könnyű adni, de a motor elvi működése alapján abból lehet kiindulni, hogy a motor beindulásához 3 dolog kell:

  1. megfelelő kompresszió,
  2. megfelelő üzemanyag-levegő keverék
  3. jó időben keletkező, elegendően erős szikra.

1) Kompresszió

Ezt elvileg műszerrel lehet csak pontosan mérni, de saccolni lehet: kitekered a gyújtógyertyát és erősen befogod a furatot az ujjaddal. Indítózol, és ha akkor is "kifúj" az ujjad mellett, ha úgy nyomod oda az ujjad, hogy majd' megszakadsz, akkor az a beinduláshoz általában elég.

2) Keverék

Ennek az összetételét nem lehet házilag mérni. Itt annyit lehet ellenőrizni, hogy egyáltalán kap-e üzemanyagot a henger: Gyertya kivesz és megnéz, hogy lucskos-e. Ha nem, akkor nem kap benzint: ekkor ellenőrizni kell a befecskendező rendszert (csövek, csatlakozók, befecskendező szelepek, szűrő, pumpa, pumparelé, vezérlőegység (ECU)).
A V-Stromnál, lévén számítógépvezérelt az üzemanyagellátás, az sem mindegy, hogy mikor kapja a befecskendezést-> ECU.
Hideg motor esetén a dúsítást (szivató) szintén az ECU állítja be a hűtőfolyadék hőmérséklete és a pillangószelep állása szerint.

3) Szikra

Ennek meglétét lehet ellenőrizni. A legbiztonságosabb módszer, ha a kivett gyertya helyére az ellenőrzés idejére beteszünk egy másikat, csak azért, hogy ledugózzuk a hengert, így véletlenül sem gyújtjuk fel a motort. Fontos, hogy jó testpontot használjunk, hogy ne terheljük túl a gyújtótrafót.
A szikraképződés idejét egyszerű módon nem lehet ellenőrizni. Ha egyáltalán nem vagy nem a megfelelő időpontban keletkezik, akkor hibás lehet a főtengely-jeladó, a fojtószelepállás-érzékelő, a hűtőfolyadék-hőmérsékletérzékelője, az oldaltámasz kapcsolója, a sebességfokozat pozíciókapcsolója, a gyújtótrafó, a gyertya vagy az ECU (ilyenkor megáll a további házilagos diagnosztika lehetősége).

Lehetne még taglalni az egyes szenzorok tesztelésének módját, de most első körben ennyire futotta.